Informatieavond Snelbinders 17 september

Beste ouder/verzorger,

 

Met ingang van het schooljaar 2024/2025 biedt de gemeente Best een aanvulling op het leerlingenvervoer. De vervoersoplossing heet ‘Snelbinders’.

 

Voor wie

Ouders met kinderen op het voortgezet (speciaal) onderwijs, die nu met aangepast vervoer naar school gaan.

 

Informatiebijeenkomst Snelbinder op dinsdag 17 september van 19:00 tot 20:30 uur

Tijdens de informatiebijeenkomst voor ouders op 17 september2024 organiseert de gemeente Best samen met Snelbinders een informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u uitleg over Snelbinders en kunt u vragen stellen. Uw zoon of dochter is ook van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeente en Snelbinders aanwezig.

 

Snelbinders

Snelbinders biedt leerlingen een moderne en duurzame oplossing om zelfstandig van en naar school te reizen met een connected e-bike. Dit maakt dat leerlingen vroegtijdig zelfstandig leren reizen en niet afhankelijk worden of blijven van het leerlingenvervoer per taxi. Fietsen naar school is gezond en daarnaast biedt Snelbinders leerlingen de vrijheid om met de e-bike naar de sportclub en vrienden te gaan. Het vergroot de leefwereld van de leerling.

 

Training theorie, techniek en praktijk

Fietsen is voor veel leerlingen niet vanzelfsprekend. Vaak is het fysiek wel mogelijk, maar is er geen vertrouwen in het “eigen kunnen”. Iedere leerling wordt eerst getraind . Deze training bestaat, afhankelijk van de behoefte van de leerling, uit verkeerstheorie, praktijktraining op een veilige locatie, praktijktraining in het verkeer en uiteindelijk een certificaat. Na de afronding van de training wordt de fiets aan de leerling uitgereikt.

 

Begeleiding en hulp altijd dichtbij

Vanaf het moment dat de leerling de fiets heeft ontvangen heeft hij of zij altijd de mogelijkheid om direct contact met Snelbinders op te nemen in het geval van pech met de fiets of in paniek raken. De medewerkers van Snelbinders kunnen direct zien waar de leerling is en de noodzakelijke hulp bieden. Denk hierbij aan het leveren van pechhulp of het inschakelen van een begeleider.

 

Na 4 jaar mag de leerling de fiets houden en terugkeer garantie

De fiets is een connected e-bike van Gazelle en krijgt u in bruikleen.  Na 4 jaar mag u de fiets houden. Voor u als ouder is de deelname aan Snelbinders kosteloos.

 

U houdt recht op leerlingenvervoer

Lukt het fietsen niet dan heeft u zoon of dochter het geprobeerd en kan hij of zij weer gebruik maken van het leerlingenvervoer per taxi.

 

Locatie en tijd van de bijeenkomst op 17 september van 19:00 tot 20:30 uur

De bijeenkomst wordt gehouden in Bestwijzer, Zonnewende 173 in Best. U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

 

Aanmelden via email voor de bijeenkomst

Het is belangrijk dat we vooraf weten hoeveel mensen er komen en daarom vragen we u om u aan te melden. Doe dit graag uiterlijk op donderdag 12 september. Wilt u zo vriendelijk zijn om bij uw aanmelding aan te geven met hoeveel personen u wilt komen? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar:  leerlingenvervoer@gembest.nl

 

Vragen en meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust met afdeling leerlingenvervoer via leerlingenvervoer@gembest.nl of 14 0499. We zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag. We hopen u te ontmoeten bij de informatiebijeenkomst. Graag tot dan!

Terug naar het overzicht
Media
  • logo-snelbinders